Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mizeria na słodko

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 5 szt.
ocet jabłkowy
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
śmietana 18 proc 400 ml
cukier kryształ

Przepis i sposób przygotowania na: mizeria na słodko

Ogórki szklarniowe obieramy ze skóry i kroimy na plasterki. Solimy je i odstawiamy je na godzinę żeby zmiękły. Powstały sok odlewamy.Dodajemy według smaku cukier, 2 łyżki octu jabłkowego, śmietanę sól i pieprz. Mieszamy wszystko dokładnie i sprawdzamy jak jest smakowo. Gdy jest już gotowa to schładzamy w lodówce. Podajemy do obiadu w miseczkach. Niektórzy dają od razu na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jan_mag 26.06.2017 12:10
smakowite :)
Ela15 03.02.2016 11:19
muszę spróbować
Jagódka77 19.11.2015 19:07
tak jeszcze nie jadłam
Margo1 21.08.2015 16:58
Ja też lubię na słodko
Ola1young 11.08.2015 15:29
lubię mizerię
jagoda5913 10.08.2015 23:46
Takiej wersji na słodko nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak