Mizeria czeska

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórek sałatkowy

    1 duży
  • cebula biała

    2 duża
  • cukier

    do smaku
  • ocet

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki obrać, poszatkować na plasterki i posolić - pozostawić na 10 minut, aż puszczą sok.
W tym czasie obrać cebulę i pokroić w piórka - dodać do ogórków.
Skropić octem, posłodzić i posypać pieprzem.
Wymieszać i schłodzić przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pajbek 19.11.2012 02:05
Proste a pyszne.
Habibi 18.11.2012 19:20
U Czechów jest to typowe połączenie smakowe - warzywa + ocet, jednak ich ocet jest słabszy od naszego i ma zazwyczaj 5%.
Mariposas 18.11.2012 19:02
muszę spróbować
adelajda 18.11.2012 16:56
moja babcia robiła taką mizerię, bardzo mi smakowała !
medi 18.11.2012 16:40
Lubię zielonego ogórka,a mizerie uwielbiam i bez i z jogurtem:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat