Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Misz - masz w stylu azjatyckim

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 25 dag
ryż ugotowany dziki woreczek
kurki 20 dag
papryka czerwona 1
fasola szparagowa 20 dag
kiełki sojowe 1 garść
por 1/2
Czarnuszka nasiona Prymat
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
chili
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Misz - masz w stylu azjatyckim

We woku rozgrzewamy odrobinę oleju, smażymy mięso wraz z przyprawą do mielonego na złoto. Wyciągamy mięso, a na tłuszczu ze smażenia podsmażamy kurki, pory pokrojone w krążki i paprykę. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy. Gotujemy ryż wg przepisu na opakowaniu. Mieszamy wszystko razem. Dodajemy kiełki. Doprawiamy i posypujemy czarnuszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kloruś 29.10.2014 15:20
bardzo apetyczne! chętnie bym skosztowała
Joannasz3190 29.10.2014 10:27
Wygląda rewelacyjnie! :)
mysza75 29.10.2014 10:27
lubię takie azjatyckie smaki pycha
IZABELA29 29.10.2014 09:23
nie próbowałam takiego dania jeszcze
Anna133 29.10.2014 08:07
ależ pyszności u ciebie
zabcia117 29.10.2014 06:51
Wygląda rewelacyjnie :)
w mojej kuchni 29.10.2014 06:47
smaczne danie obiadowe
bhb8 29.10.2014 00:19
wygląda apetycznie :)
Megg 28.10.2014 23:55
oj to coś dla mnie, uwielbiam takie dania :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak