Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

misz-masz w kajzerce

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kajzerka 5 szt
salami 5 plastrow
pieczarki 4 szt
kaszanka 1 pęto
pomidory 2 szt
majonez 5 łyżeczek
oregano
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
przyprawa kebab- gyros Prymat
ser pleśniowy 10 plasterków
ogórek kiszony 3 szt

Porada

Kajzerki można podawać polane w środku keczupem lub innym, ulubionym sosem.

Przepis i sposób przygotowania na: misz-masz w kajzerce

Kroki postępowania

1
Kajzerki naciąć tak, aby z odciętej powierzchni powstały "przykrywki". Wnętrze bułeczek wydrążyć. Na spód wyłożyć plastry pokrojonej kaszanki, następnie na kaszance ułożyć plastry pomidora.
Krok 1 - misz-masz w kajzerce foto
2
Na patelni podsmaż pieczarki pokrojone w plasterki, a następnie dorzuć do nich kiełbasę salami pokrojoną w drobne paski.Dopraw przyprawą do gyrosów. Calość przełóż do kajzerek jako kolejna warstwę.
Krok 2 - misz-masz w kajzerce foto
3
Wierzch z pieczarek i salami posmaruj łyżeczką majonezu, posyp oregano.
Krok 3 - misz-masz w kajzerce foto
4
Kolejna warstwa to plastry sera pleśniowego i słupki ogórków kiszonych. Posyp oregano. "Przykrywki" od bułeczek posmaruj delikatnie oliwą.
Krok 4 - misz-masz w kajzerce foto
5
Piecz w piekarniku w 180C przez 10-15 minut, a następnie przez 10minut w tej samej temp z opcją "linii chrupiącej" w piekarniku lub grilla.
Krok 5 - misz-masz w kajzerce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 01.11.2014 12:09
Smakowicie wygląda ten misz-masz :-)
Futka 30.10.2014 11:40
Przepyszny i bardzo pomysłowy ten misz - masz :)
Wiesława1 26.10.2014 10:47
pomysłowe te bułeczki
sylwia_sl 25.10.2014 16:35
kajzerka na bogato :) pysznie się zapowiada
caralajna 25.10.2014 15:29
ale fajne :)
odjechana 25.10.2014 12:14
Pyszności! Lubię takie :) Ja często robię podobne, ale wybijam na górę jajko, po upieczeniu gdy się je przekroi żółtko pięknie rozlewa się wzbogacając smak reszty :)
inka2012 25.10.2014 11:02
super pomysł!
fotoviderek 25.10.2014 10:25
Takie misz-masze to ja lubię :)
cukiereczek 25.10.2014 08:50
zdalna przekąska
w mojej kuchni 25.10.2014 08:14
smaczne te bułki
Konczi 25.10.2014 08:10
bardzo lubię takie bułeczki na kolację - super :)
IZABELA29 25.10.2014 07:26
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak