Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
pierś z kaczki
4 sztuki -
pomarańcze
2 sztuki -
mango
100 g -
ananas
100 g -
miód lipowy
2 łyżki -
likier pomarańczowy
50 ml -
cytryna
1 sztuka -
masło
100 g
Do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypta -
Cynamon cały Prymat
szczypta -
mięta
kilka listków
Marynata
-
oliwa
4 łyżki -
Musztarda czeska Prymat
2 łyżeczki -
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
szczypta -
Papryka słodka mielona Prymat
szczypta -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
szczypta
Sposób przygotowania
Pomarańcze filetujemy, ananas i mango kroimy w większą kostkę. Na rozgrzanym maśle smażymy owoce. W trakcie smażenia dodajemy 1 korę cynamonu, mód, likier i sok wyciśnięty z cytryny. Mieszamy. Całość możemy doprawić świeżo mielonym pieprzem.
Upieczone piersi przekładamy na deskę i odstawiamy na chwilę, żeby „odpoczęło”. Następnie kroimy w plastry. Piersi z kaczki podajemy na aromatycznych owocach. Danie możemy udekorować listkami mięty.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się