Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miso z marchewką i cebulą pieczone

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masa

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
marchew 1-2 sztuka
cebula biała 1-2 sztuka

marynata

Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
pieprz
olej 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: miso z marchewką i cebulą pieczone

Kroki postępowania

1
mięso kroimy w kostkę, z oleju, kucharka pieprzu robimy marynatę, którą nacieramy mięso i wstawiamy je na ok 1 godzine do lodówki. Po tym czasie mięso wkładamy do naczynia do pieczenia kroimy marchewke w talarki i kładziemy na mięso.
Krok 1 - miso z marchewką i cebulą pieczone  foto
2
Cebule obieramy i kroimy w półtalary, wykładamy na mięso i marchew
Krok 2 - miso z marchewką i cebulą pieczone  foto
3
wszystkie składniki mieszamy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w tem 180 stopni przez 90-100 minut, pod przykryciem. W połowie pieczenia możemy zamieszać składniki, w tedy całość będzie równomiernie przypieczona.
Krok 3 - miso z marchewką i cebulą pieczone  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak