Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miseczki z kiełbasy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Gruba kiełbasa ze skórką lub mortadela 40 dag
jaja 4 szt
pieprz, mielona papryka,majeranek lub inne przyprawy do smaku
olej 3 łyżki
keczup do smaku
sól do smaku
bryndza 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Miseczki z kiełbasy

Jaja rozmieszać z bryndzą lub utartym żółtym serem i ulubionymi przyprawami /Prymat, oczywiście! :)/. Kiełbasę ze skórką pokroić na plastry /grubości ok. 1 cm/ i ułozyć na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy brzegi uniosą się do góry , tworząc miseczki,dać do środka masę jajeczną. Przykryć pokrywka i zapiekać az zetna się jajka. Podawać z białym pieczywem i keczupem. Do tego dobrze smakuje sałatka z pomidorów i cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edyta31 25.08.2011 22:15
muszę spróbować :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak