Miseczki z kaszą kuskus, fetą, czerwoną papryką, zielonymi i czarnymi oliwkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miseczki waflowe

    1 op
  • oliwki czarne Smak

    10 szt
  • feta

    130 g
  • kuskus

    80 g
  • bulion

    1/2 szt
  • oliwki zielone

    10 szt
  • papryka czerwona

    1/4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kaszę kuskus zalej rozpuszczoną kostką bulionową i odstaw do napęcznienia.
2. Kiedy kasza napęcznieje, rozdziel ją i skrop połową łyżeczki oliwy z oliwek i wymieszaj.pokrusz fetę na małe kawałki i dodaj do kaszy kuskus.
3. Podziel kasze pomiędzy dwie miseczki.
4. Do jednej miseczki dodaj pokrojoną drobno czerwoną paprykę, a do drugiej drobno pokrojone oliwki. Obie miseczki dopraw solą i pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek.
5. Rozłóż kaszę do miseczek waflowych.
6. Udekoruj według swojej fantazji.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Christopher 03.02.2014 19:19
A ta jest najładniejsza.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat