Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miseczki z kaszą kuskus, fetą, czerwoną papryką, zielonymi i czarnymi oliwkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miseczki waflowe 1 op
oliwki czarne Smak 10 szt
feta 130 g
kuskus 80 g
bulion 1/2 szt
oliwki zielone 10 szt
papryka czerwona 1/4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Miseczki z kaszą kuskus, fetą, czerwoną papryką, zielonymi i czarnymi oliwkami

1. Kaszę kuskus zalej rozpuszczoną kostką bulionową i odstaw do napęcznienia.
2. Kiedy kasza napęcznieje, rozdziel ją i skrop połową łyżeczki oliwy z oliwek i wymieszaj.pokrusz fetę na małe kawałki i dodaj do kaszy kuskus.
3. Podziel kasze pomiędzy dwie miseczki.
4. Do jednej miseczki dodaj pokrojoną drobno czerwoną paprykę, a do drugiej drobno pokrojone oliwki. Obie miseczki dopraw solą i pieprzem oraz skrop oliwą z oliwek.
5. Rozłóż kaszę do miseczek waflowych.
6. Udekoruj według swojej fantazji.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Christopher 03.02.2014 19:19
A ta jest najładniejsza.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak