Miś bananowy

Miś bananowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1,5 szklanki
  • jajko

    1
  • sól

    1/2
  • maślanka

    250 ml
  • olej

    75 ml
  • ciemny cukier

    17,5 dag
  • tłuszcz do formy

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • cukierki do ozdoby

  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Miś bananowy

Wszystkie składniki łączymy ze sobą ale nie wyrabiamy zbyt długo.Banany kroimy w kostkę .Formę w kształcie misia smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą .Wylewamy ciasto i pieczemy w temp.180* C przez 45 minut.Lukrujemy i ozdabiamy cukierkami- posypką . .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

pacpaw 11.06.2012 19:34
lubię misie
barbara11561 06.03.2012 10:14
pyszne ciacho:)
kotlet 18.09.2011 20:54
jaki fajny miś
edyta44 28.11.2010 14:10
bardzo dobre
Iwusia 28.11.2010 12:32
fajne :)
ben-ka 28.11.2010 11:00
To trzeba mieć jeszcze taką foremkę:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat