Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z żółtym serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miruny 0,5 kg
mąki 0,5 szklanki
jajek 2 sztuki
cytryny 0,5 sztuki
soli 0,5 łyżeczki
pieprzu 0,5 łyżeczki
majeranku 0,5 łyżeczki
przyprawy uniwersalnej 0,5 łyżeczki
curry 0,5 łyżeczki
pomidorów czerwonych 2 sztuki
natka koperku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z żółtym serem

Rybę pokroić na kawałki. Obsypać przyprawami i skropić sokiem z cytryny. Wstawić do lodówki na 30 minut. Jajka rozbełtać w miseczce. Mąkę wsypać na talerz. Obtoczyć rybę w mące, jajku a następnie usmażyć z obu stron na oleju. Ser pokroić na plasterki i ułożyć na wierzch ryby. Pomidory umyć,pokroić i ułożyć na serze. Na wierzch ułożyć koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Piotr-21 23.11.2013 22:35
musi być pyszna
sanielcia 23.11.2013 22:31
Miruna z serkiem musi byc przepyszna
jasiek 23.11.2013 22:30
fajnie doprawiona
Barbara/zuza22_85 23.11.2013 22:29
ale smaczna
Monia 23.11.2013 19:25
Oryginalne podanie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak