Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z tymiankiem pieczona

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna filet 3 500-600 g
tymianek
oliwa
sól
pieprz
ocet winny

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z tymiankiem pieczona

Rybę rozmrozić, posypać tymiankiem, pieprzem i solą, skropić oliwą i octem winnym, zawinąć w folię spożywczą i odstawić na ok 2 godziny.
Filety zwinąć w rulon , można spiąć by się nie obróciły w pieczeniu.
Piec ok 30 min w temp 180 st
Podawać surówką Ja podałam z surówką z selera i frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 09.03.2014 21:38
Bardzo lubię rybę pieczona z tymiankiem
Joannasz3190 09.03.2014 20:23
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak