Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z pieprzem na parze

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 300
oliwa 2 łyżki
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z pieprzem na parze

Mirunę fileta umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Natrzeć oliwą z oliwek ,posypać pieprzem czarnym grubo mielonym i pieprzem cytrynowym .
Odłożyć do lodówki na 20- 30 minut , po tym czasie wyjąć z lodówki i ułożyć w naczyniu do gotowania na parze . Parować około 15 minut , gotową skropić sokiem z cytryny .Podawać do ziemniaków na obiad z sałatką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak