Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna z jarmużem zapiekana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 60 dkg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
ziemniaki 10 sztuk
marchew 1 sztuka
jarmuż 30 dkg
pomidor 1 sztuka
śmietana 30% 200 mililitrów
jajko 2 sztuki
ser żółty 8 dkg
sól i pieprz
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna z jarmużem zapiekana

Kroki postępowania

1
Ziemniaki ugotować na pół twardo, pokroić w plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Miruna z jarmużem zapiekana  foto
2
.Ryby rozmrozić, oprószyć przyprawą do ryb.Odstawić na 30 minut. Pokroić na małe kawałki.
Na ziemniakach rozłożyć, ugotowaną pokrojona w pół plasterki marchew, sparzony jarmuż, kawałki ryby.
Krok 2 - Miruna z jarmużem zapiekana  foto
3
Wymieszać jajka ze śmietaną i serem. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Krok 3 - Miruna z jarmużem zapiekana  foto
4
Na wierzch rozłożyć warstwę ziemniaków, pokrojonego w plastry pomidora, zalać śmietaną z jajkami.
Zapiekać 40 minut w temperaturze 180 stopni. SMACZNEGO!!!!!
Krok 4 - Miruna z jarmużem zapiekana  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 14.02.2017 19:32
wygląda apetycznie
Marta1986 23.01.2017 21:34
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak