Miruna z Duszonym Porem i Pure Ziemniaczanym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z miruny

    2 szt
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

  • oliwa

    do smażenia
  • pure:

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • masło

    1 łyżka
  • mleko ciepłe

    1/2 szklanki
  • sól do smaku

  • DODATKOWO:

  • por

    1 szt
  • śmietanka

    1/4 szklanki
  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzone ugnieść z mlekiem,masłem i odrobiną soli.Pora pokroić i udusić na maśle.Wymieszać ze śmietaną i doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.Chwile podgrzewać i zestawić z ognia. Filety lekko posolić i popieprzyć cytrynowym pieprzem. Usmażyć na złoty kolorek z obu stron.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 13.07.2012 20:35
pięknie podana rybka
jozefinach 21.05.2012 10:19
Nigdy nie jadłam miruny.
motyl 18.03.2012 18:25
super
smakowita 17.03.2012 12:50
Dziękuję za odwiedzenie mojej strony z przepisami ;-) ,pozdrawiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat