Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w płatkach pełnoziarnistych

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 350 g , nowozelandzkiej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Panierka:
jajko 2 sztuki
płatki śniadaniowe 1 szklanka , pełnoziarnistych
mąka kukurydziana 2 łyżki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 12 łyżeczi
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w płatkach pełnoziarnistych

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrażamy w mleku odcedzamy ,płuczemy , osuszamy na ręczniku papierowym.
Kroimy na mniejsze kawałki.
Każdy oprószamy świeżo mieloną solą i pieprzem.
Krok 1 - Miruna w płatkach pełnoziarnistych foto
2
Panierka: płatki kruszymy drobno , mieszamy z pieprzem cytrynowym oraz mąką kukurydzianą.
Jajka roztrzepujemy.
Na patelni rozgrzewamy olej.
Krok 2 - Miruna w płatkach pełnoziarnistych foto
3
Każdy kawałek ryby obtaczamy w jajkach a następnie w mące.
Krok 3 - Miruna w płatkach pełnoziarnistych foto
4
Smażymy na rumiano z obu stron.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Miruna w płatkach pełnoziarnistych foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak