Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miruna w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety miruny 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jaja 2 szt
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: miruna w panierce

Rozmrożone filety kroimy na kawałki. Filet na 2 lub 3 części.
Obtaczamy kolejno w mące, następnie w rozmąconym jajku z pieprzem i solą, a potem w bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

moni0212
moni0212 05.11.2013 22:31
prostota w kuchni jest ok
moni0212
moni0212 05.11.2013 22:31
klasyczna i smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak