Miruna w jarzynce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z miruny

    800 gram
  • marchew

    500 gram
  • pietruszka gotowana

    300 gram
  • seler

    1 szt
  • cebula

    3 szt
  • pomidory krojone z puszki

    1/2 puszki
  • cytryny

    1 szt
  • mąka

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • pieprz

  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę pokrój na mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą, pieprzem. Odstaw na dwie godziny. Warzywa obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. W rondlu zeszklij na oleju cebulę. Dodaj resztę warzyw i pomidory z puszki. Dolej wody tak aby warzywa były przykryte. Dodaj ziele angielskie i liście laurowe. Dopraw solą, pieprzem, dwoma rodzajami papryki. Przykryj i na wolnym ogniu duś 15 minut.
Porcje ryby obtocz w mące i smaż na patelni z obu stron. W naczyniu żaroodpornym daj warstwę jarzynki, następnie rybę i ponownie przykryj warstwą jarzynki. Wstaw do nagrzanego do 160*C piekarnika na 10 minut.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (26)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 11.02.2014 00:21
pyszny przepis
Pani Domu 06.02.2014 15:10
rybka wspaniała
gibli 24.01.2014 08:53
smaczna rybka
Janina 21.01.2014 19:46
Super rybka;)
Róża1 19.01.2014 21:40
bardzo smaczne danie :-)
romanrafal 19.01.2014 09:23
pyszne danie
jeta72 16.01.2014 09:44
pyszna rybka :-)
IwonaKa 16.01.2014 00:07
muszę zrobić taką rybkę,na pewno jest pyszna
Dorian 15.01.2014 07:58
smaczna rybka
norweska20 14.01.2014 13:44
pyszna ryba ..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat