Miruna w cieście piwnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z miruny

    2 duże płaty
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • jajko

    1 szt
  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • piwo

    150 ml
  • Soda oczyszczona Prymat

    1/4 łyżeczki
  • olej do smażenia

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miruna w cieście piwnym foto
Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Posypać z obu stron przyprawą do ryb i odstawić na kwadrans.
Krok 2 - Miruna w cieście piwnym foto
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, dodać jajko oraz piwo.
Krok 3 - Miruna w cieście piwnym foto
Miksować do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Do ciasta dodać pieprz oraz trochę przyprawy do ryb.
Krok 4 - Miruna w cieście piwnym foto
Kawałki ryby zanurzać w cieście tak, aby równomiernie się nim pokryły. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć przez kilka minut, aż ryba się zarumieni. Zdjąć z patelni na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 19.02.2017 20:12
bardzo smaczna rybka
Aleksandra/Olcia 19.02.2017 15:07
pyszny piątkowy obiad
anka1988 19.02.2017 10:46
fajna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat