Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w cieście piwnym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 2 duże płaty
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 1 szt
mąka pszenna 1 szklanka
piwo 150 ml
Soda oczyszczona Prymat 1/4 łyżeczki
olej do smażenia
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w cieście piwnym

Kroki postępowania

1
Rybę umyć, osuszyć i pokroić na kawałki. Posypać z obu stron przyprawą do ryb i odstawić na kwadrans.
Krok 1 - Miruna w cieście piwnym foto
2
Do wysokiego naczynia wsypać mąkę, dodać jajko oraz piwo.
Krok 2 - Miruna w cieście piwnym foto
3
Miksować do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Do ciasta dodać pieprz oraz trochę przyprawy do ryb.
Krok 3 - Miruna w cieście piwnym foto
4
Kawałki ryby zanurzać w cieście tak, aby równomiernie się nim pokryły. Kłaść na rozgrzany olej i smażyć przez kilka minut, aż ryba się zarumieni. Zdjąć z patelni na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Smacznego :)
Krok 4 - Miruna w cieście piwnym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.02.2017 20:12
bardzo smaczna rybka
Aleksandra/Olcia 19.02.2017 15:07
pyszny piątkowy obiad
anka1988 19.02.2017 10:46
fajna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak