Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w cieście naleśnikowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 350 g
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat do smaku
jajko 1
mąka pszenna 1/3 szklanki
woda 1/6 szklanki
masło klarowane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w cieście naleśnikowym

Kroki postępowania

1
Filet kroimy na kawałki i obtaczamy w przyprawie do ryb, odstawiamy na co najmniej 30 minut.
Krok 1 - Miruna w cieście naleśnikowym foto
2
Przygotowujemy ciasto naleśnikowe: łączymy ze sobą jajko, wodę i mąkę.
Krok 2 - Miruna w cieście naleśnikowym foto
3
Każdy kawałek fileta obtaczamy dokładnie w cieście naleśnikowym.
Krok 3 - Miruna w cieście naleśnikowym foto
4
Smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron do uzyskania złotego koloru.
Krok 4 - Miruna w cieście naleśnikowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 09.01.2016 14:47
ale zapachniało rybką. Smacznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak