Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna w cieście curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 1/2 kg
mąka
sól
pieprz
curry
mleko 2 łyżki
jaja 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna w cieście curry

Jajka myjemy rozbijamy w wkładamy do miski. Roztrzepujemy widelcem. Dodajemy odrobinę mleka ok 2 łyżki. Jeszcze raz mieszamy. Dodajemy pomalutku mąkę aby ciasto nam ładnie zgęstniało; Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy przyprawę curry. Jeszcze raz dobrze mieszamy. Ciasto odstawiamy. Filety solimy lekko, moczymy w cieście i szybciutko układamy na rozgrzanej patelni . Smażymy na złoto z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 21.12.2014 09:20
bardzo ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak