Miruna smażona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z miruny

    1 kg
  • Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

  • jajka

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    30 dag
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miruna smażona foto
Filety z miruny odmrozić i dokładnie osączyć. Ułożyć na papierowych ręcznikach i poczekać, aż wchłoną nadmiar wody.Suche filety obsypać przyprawa do ryb.
Krok 2 - Miruna smażona foto
Jajka rozkłócić widelcem dodając sól i pieprz. Kawałki ryby moczyć w jajku, a następnie panierować w bułce tartej.
Krok 3 - Miruna smażona foto
Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki ryby.
Krok 4 - Miruna smażona foto
Smażyć na brązowo - złoto z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 21.01.2016 21:26
najczęściej kupuję mirunę, bardzo lubię
Madzai 21.01.2016 20:32
Wygląda pysznie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat