Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna smażona

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z miruny 1 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 dag
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna smażona

Kroki postępowania

1
Filety z miruny odmrozić i dokładnie osączyć. Ułożyć na papierowych ręcznikach i poczekać, aż wchłoną nadmiar wody.Suche filety obsypać przyprawa do ryb.
Krok 1 - Miruna smażona foto
2
Jajka rozkłócić widelcem dodając sól i pieprz. Kawałki ryby moczyć w jajku, a następnie panierować w bułce tartej.
Krok 2 - Miruna smażona foto
3
Na patelni rozgrzać olej i układać kawałki ryby.
Krok 3 - Miruna smażona foto
4
Smażyć na brązowo - złoto z obu stron.
Krok 4 - Miruna smażona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.01.2016 21:26
najczęściej kupuję mirunę, bardzo lubię
Madzai 21.01.2016 20:32
Wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak