Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna pod pierzynką z sera

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 2 sztuki
kasza gryczana 100 gram
ser żółty
masło
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna pod pierzynką z sera

Kroki postępowania

1
Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy ugotowaną i odcedzoną kaszę. Filety z miruny nacieramy solą morską oraz przyprawą do ryb - układamy na kaszy gryczanej. Na każdej rybie układamy w kilku miejscach po łyżce masła.
Krok 1 - Miruna pod pierzynką z sera foto
2
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180*) i pieczemy 15 minut, następnie posypujemy rybę startym żóltym serem i zapiekamy kolejne 5 minut.
Krok 2 - Miruna pod pierzynką z sera foto
3
Na talerzu układamy filet rybny z serem i kaszę gryczaną, całość podałam z dodatkiem ketchupu.
Krok 3 - Miruna pod pierzynką z sera foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 02.02.2014 20:17
ślicznie wygląda
sylwia_sl 02.02.2014 15:51
Ciekawa propozycja na przyrządzenie ryby

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak