Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna 50 dag
cebula 1/2 kg
marchew 2 szt
koncentrat pomidorowy 2-3 łyżeczki
sól
pieprz
Liść laurowy suszony Prymat
mąka
tłuszcz do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna po grecku

Kroki postępowania

1
Rybę oczyszczamy, osuszamy i oprószamy solą i pieprzem.
Krok 1 - Miruna po grecku foto
2
Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Krok 2 - Miruna po grecku foto
3
Rybę oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.
Krok 3 - Miruna po grecku foto
4
Cebulę przesmażamy wraz z startą marchewką. Gdy zmiękną dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku. Dokładnie mieszamy i chwilę smażymy
Krok 4 - Miruna po grecku foto
5
Usmażoną rybkę okładamy usmażoną cebulkę. Odstawiamy na kilka godzin, aż smak ryby naciągnie cebulkową marchewkowym smakiem.
Smacznego!
Krok 5 - Miruna po grecku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 07.07.2013 16:03
pycha rybka,bardzo lubię po grecku
IZABELA29 22.04.2013 09:02
zjadłabym kawałek pysznej rybki
Łukasz15 24.03.2013 23:13
Pycha, polecam
pierniczkowo 03.01.2013 10:26
bardzo lubię taką rybkę:)
pajbek 02.01.2013 22:00
Super :-)
babajaga1969 02.01.2013 18:28
smaczny sposób
adelajda 02.01.2013 16:36
lubię takie rybki
Magda24 02.01.2013 16:32
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak