Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna na szpinaku z nutką czosnku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos balsamiczny 1 łyżka
filet z miruny 3 szt
szpinak mrożony 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
jajko 4 szt
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
masło klarowane 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna na szpinaku z nutką czosnku

Filety miruny kroimy na kawałki - porcje. Solimy do smaku, doprawiamy pieprzem cytrynowym. Grillujemy na patelni grillowanej.

Szpinak rozmrażamy . Masło rozgrzewamy dodajmy wyciśnięty czosnek ,następnie dodajemy szpinak i podsmażamy. Doprawiamy sola do smaku. Jaka po jednym na porcje smażymy.

Serwujemy rybę na szpinaku , obok kładziemy jajko. Ozdabiamy sosem balsamicznym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 05.03.2015 16:55
pyszne danie
pestka 05.03.2015 12:59
bardzo smaczny obiad
jasiek 05.03.2015 11:48
doskonala ryba
bertpvd 05.03.2015 11:47
wygląda super
Adam/ZUB3R 05.03.2015 11:44
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak