Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIRUNA NA OSTRO

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miruna 4 filety
sól do smaku
pieprz do smaku
cytryna do smaku
mąka 4 łyżki
olej do smażenia
papryczka chili 2 sztuki
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: MIRUNA NA OSTRO

Kroki postępowania

1
Rybkę myjemy i doprawiamy solą,pieprzem,sokiem z cytryny i ostrą papryką
Krok 1 - MIRUNA NA OSTRO foto
2
Oprószamy naszą rybkę mąką z dwóch stron
Krok 2 - MIRUNA NA OSTRO foto
3
Smażymy na złoty kolor z dwóch stron na bardzo rozgrzanym oleju
Krok 3 - MIRUNA NA OSTRO foto
4
Usmażoną rybkę posypujemy pokrojoną drobno papryką chili. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami.
Krok 4 - MIRUNA NA OSTRO foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 26.05.2013 12:20
chętnie spróbuję
TEtalicha 18.05.2013 15:13
jak na ostro to dla mnie, bardzo lubie potrawy itp jedzonko gdy jest na ostro
halina17 29.04.2013 20:54
Dobra ryba .
iwi 29.04.2013 19:12
I jedzenie na grilla gotowe.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak