Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna grillowana z pietruszką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z miruny 2 płaty
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
cytryna 1/2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
masło po plasterku na kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna grillowana z pietruszką

Filet z miruny ze skórą odmrażamy. Posypujemy solą ziołową i pozostawiamy na ok. godzinę. Filety kroimy na mniejsze kawałki . Każdy kawałek układamy na folii aluminiowej, skrapiamy sokiem z cytryny, kładziemy plasterek masła i posypujemy natką pietruszki. Zawijamy folię i grillujemy ok. 20-25 minut na grillu pod przykryciem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 16.06.2015 17:13
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak