Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna grillowana z czosnkiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z miruny 1 płat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat
masło 2-3 plastry
ząbki czosnku 2-3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna grillowana z czosnkiem

Fileta odmrozić i posypać przyprawą do ryb i niewielką ilością pieprzu czarnego. Pozostawić na conajmniej godzinę. Po tym czasie filet kroimy na mniejsze kawałki, na każdy kładziemy plasterek masła i obrany i przekrojony na pól plasterek czosnku. Zawijamy w folie aluminiową i grillujemy ok. 20-25minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak