Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ryba

ryba 0,7 kg
olej do smażenia 50 ml
kapusta 4 liście
mąka 6 łyżek
sól do smaku 1 szczypta
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta

Marynowanie

Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 szczypty
Czosnek suszony Prymat 1 szczypta
chrzan o smaku cytrynowym Smak 1 łyżeczka

Sos

ser żółty 12 dag
czosnek 2 ząbki
ogórek gruntowy 1 szt
jogurt naturalny 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Miruna duszony w kapuście z sosem serowo-ogórkowo-czosnkowym

Rybę marynujemy w przyprawach około 2 godziny.
Obtaczamy w mące i przyprawach. Smażymy na tłuszczu na delikatnym ogniu, obracamy. Każdą rybę owijamy liściem i dusimy na patelni pod przykryciem. Uważamy by liście nam się nie spaliły. Jak już ryba będzie uduszona wykładamy na talerz, można podać z ziemniakami i surówką. Polewamy rybę i kapustę sosem.

Sos: do miseczki wlewamy jogurt naturalny, dodajemy starty ogórek na dużych oczkach, i ser żółty oraz starty czosnek.
Można również grillować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 03.05.2014 08:24
Wspaniale wygląda:)
Michał2 25.04.2014 21:27
same pyszności mniam!
drmaciej 25.04.2014 21:23
smacznie zrobiona rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak