Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mirabelkowo-malinowa marmolada

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 25 dag
cukier 1,5 kg
sól 1 szczypta
mirabelki 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Mirabelkowo-malinowa marmolada

Mirabelki przesypać do garnka z grubym dnem i rozgotować do owocowej pulpy dodać sól i cukier, dokładnie wymieszać.
Garnek przestawić na malutki płomień i bardzo często mieszając, aby się nie przypaliło smażyć tak długo, aż całość zmieni kolor i wyraźnie zgęstnieje w trakcie smażenia dodać maliny które bardzo szybko się rozpadną co prawda pestki po nich pozostaną, ale to w niczym nie ujmuje smaku całej marmoladzie.
Gorącą marmoladę przełożyć do małych słoiczków i odstawić do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 25.08.2013 09:21
super do naleśników
malaczarna23 25.08.2013 08:45
super marmoladka :)
Renata9 25.08.2013 08:42
pyszny dżemik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak