Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy sernik z dawnych lat

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 52 dkg
jaja 3 szt
cukier 22 dkg
miód 22 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczka
ser
ser biały 1,4 kg
cukier puder 2 szk
jaja 7 szt
cukier wanilinowy 2 opakowania
margaryna 30 dkg
budyń waniliowy 2 szt
Polewa czekoadowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy sernik z dawnych lat

ciasto:

Zagnieść ciasto, pozostawić w lodowce. Następnego dnia podzielić na 4 części i upiec 4 placki w blaszce,na złoty kolor

SER:
Ser przekręcić przez maszynkę, jajka utrzeć z cukrem , dodać ser i budyń dalej ucierając. Margarynę roztopić w garnku, dodać masę serową i zagotować ciągle mieszając. Lekko ostudzić i ciepłym serem przełożyć placki. Wierzch placka polać polewa czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 13.08.2016 17:43
super odslona serniczka,pychota!
Ela15 20.04.2016 14:00
bardzo dobry
Lis 31.08.2013 22:51
Z pewnością jest przepyszne widać, że bardzo pracochłonne ale warto:)
gosia56 19.08.2013 10:00
faktycznie też mam taki przepis chyba ze 40 lat jest super
Czarnula87 16.08.2013 17:26
na takie ciacho teraz mam ochotę
Andrzej8 16.08.2013 16:00
rewelacyjne ciasteczko
Ewa104 16.08.2013 08:20
Uwielbiam miodowniki.Z serem musi być pysznie.
fotoviderek 16.08.2013 07:40
Pyszne ciacho :)
Gary Michy 15.08.2013 20:44
Takie ciasta są najlepsze :)
halina17 15.08.2013 19:56
Smacznie wygląda ciasto.
Papryczka 15.08.2013 19:47
super ciacho
agnieszka214 15.08.2013 19:07
lubie caista z serem tez takie robie
Megg 15.08.2013 18:30
wspaniałe ciasto
Magula 15.08.2013 18:27
fajne ciasto, z pewnością pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak