Miodowy łosoś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    2 łyżki
  • roszponka

    2 garści
  • sól i pieprz

    do smaku
  • masło

    2 łyżki
  • musztarda

    1 łyżka
  • oliwa

    2 łyżki
  • pieczarki

    12 sztuk
  • łosoś filet

    25 bez skóry
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miodowy łosoś foto
Filet pokroić na grubsze paski.
Oliwę, musztardę i miód wymieszać.
Krok 2 - Miodowy łosoś foto
W marynacie namoczyć paski łososia i pozostawić na 30 minut.
Krok 3 - Miodowy łosoś foto
Pieczarki oczyścić i usmażyć na maśle na złoty kolor, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Krok 4 - Miodowy łosoś foto
łososia usmażyć je wraz z marynatą.
Krok 5 - Miodowy łosoś foto
Na ułożoną na talerzach roszponkę wyłożyć kawałki łososia i pieczarki.
Całość polać sosem, który został ze smażenia ryby.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 01.02.2019 17:21
Smakowite danie :)
IwonaDD 01.02.2014 13:44
wygląda przepysznie
Rysia 29.01.2014 18:57
Pyszna rybka.
Smaczna_B 29.01.2014 18:23
bardzo lubię łososia pod każdą postacią , ten przepis jest świetny
V_kuchareczka 29.01.2014 14:18
Musi być pyszny
wyattearp 29.01.2014 13:29
pyszne!!!!
Dorota_31_ 29.01.2014 11:59
Rybkę to ja zawsze, a jeszcze w takim wydaniu, pycha
SylwiaMagdaSabin 29.01.2014 11:38
Uwielbiam takie dania.
Beata999 29.01.2014 11:24
Oryginalnie przygotowany.
brioszka 29.01.2014 10:50
mniam! to musi być pyszneee :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat