Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowy indyk z warzywami i nutą curry

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 450 g
chińska mieszanka warzywna 450 g
ryż brązowy 200 g
miód prawdziwy 3 łyżki
curry 3*4 łyżki
tymianek 1 łyżka
oliwa
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Indyk z warzywami i nutą curry to połączenie popularnego na naszych stołach mięsa z intensywną, aromatyczną mieszanką przypraw curry. Wyczuwalna słodkość tego dania to zasługa naturalnego miodu.

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowy indyk z warzywami i nutą curry

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. .
Warzywa ugotować na parze.
Krok 1 - Miodowy indyk z warzywami i nutą curry foto
2
Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, usmażyć na oliwie z dodatkiem curry i tymianku.
Krok 2 - Miodowy indyk z warzywami i nutą curry foto
3
Następnie dodać warzywa, wlać miód i całość dokładnie mieszać jeszcze około 2 minut na wolnym ogniu. Potrawkę z indyka podawać z ryżem.
Krok 3 - Miodowy indyk z warzywami i nutą curry foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 16.02.2016 22:51
Smakowicie mięso
joannaa24 15.02.2016 10:33
Bardzo dobre danie :)
Łukasz15 14.02.2016 23:41
Bardzo smaczny
norweska20 14.02.2016 22:36
smaczne zestawienie
Granita 14.02.2016 22:31
czyli indyk samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak