Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-korzenne gruszki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gruszki 1 kg
woda 3 szklanki
cukier 1 szklanka
miód 1 szklanka
Cynamon cały Prymat 10 cm
Goździki całe Prymat 5 sztuk
imbir 1/2 łyżeczki
sok z cytryny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-korzenne gruszki

Gruszki (muszą być twarde)obrać i pokroić w ćwiartki, aby nam nie ściemniały to w trakcie te które obierzemy wkładać do zimnej wody wymieszanej z sokiem cytrynowym. W garnku zagotować wodę z cukrem i miodem, dodać sok z cytryny, mielony imbir oraz pokruszony cynamon i goździki.
Do gorącej zalewy przełożyć odsączone gruszki i tylko je w niej sparzyć, następnie gruszki przełożyć do słoików, zalać zalewa i zakręcić. Słoiki z gruszkami bardzo krótko zagotować, aby gruszki za bardzo nam nie zmiękły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 12.10.2012 22:00
śliczne słoiczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak