Miodowo-imbirowa pierś z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z indyka

    1 sztuka
  • miód

    1/2 szklanka
  • sól

  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś z indyka natrzeć solą i zostawić na ½ godziny. Miód wymieszać z imbirem przełożyć do mieszanki pierś, szczelnie przykryć. Pozostawić na kilka godzin w lodówce. Piec w temperaturze 200° około godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasiaw 28.12.2011 20:48
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat