Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-czekoladowe muffiny

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szkl
miód prawdziwy 3/4 szkl
jajko 2 szt
masło 125 g
kakao 2 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-czekoladowe muffiny

Kroki postępowania

1
W garnku rozpuścić miód z masłem. Odstawić do przestudzenia.
Krok 1 - Miodowo-czekoladowe muffiny foto
2
Suche składniki wymieszać w miseczce.
Krok 2 - Miodowo-czekoladowe muffiny foto
3
Do przestudzonego miodu wbić jajka i zmiksować. Wsypać suche składniki i wymieszać do uzyskania jednolitej masy.
Krok 3 - Miodowo-czekoladowe muffiny foto
4
Ciasto wlać do dużych foremek muffinek. Piec w temperaturze 180*C przez około 25-30minut. Smacznego!
Krok 4 - Miodowo-czekoladowe muffiny foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 12.02.2014 23:44
Apetyczne wyglądają.
IKrakowianka 03.02.2014 10:42
bardzo fajny pomysł na pyszny deserek
IwonaDD 01.02.2014 13:29
aromatyczne muffinki
Klausia 29.01.2014 20:09
pyszności ;)
everay 28.01.2014 15:39
uwielbiam muffinki
Agata3 28.01.2014 14:56
Świetne muffinki:)
Alex_M 28.01.2014 14:27
apetycznie wyglądają! :)
Jusiaa 28.01.2014 13:54
Do schrupania :)
Renata9 28.01.2014 13:26
uwielbiam takie muffiny, są przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak