Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-paprykowa szynka na kanapki

2.0
(9)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka wieprzowa 1 kg
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Papryka wędzona słodka mielona Prymat 1 łyżka
miód 1 czubata łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-paprykowa szynka na kanapki

Kroki postępowania

1

do miski wrzucić przyprawy: sól, pieprz, paprykę słodką i wędzoną i wlać miód i łyżkę wody. Wymieszać dokładnie.
Krok 1 - Miodowo-paprykowa szynka na kanapki foto
2

Mięso umyć, lekko osuszyć i włożyć do miski, dokładnie natrzeć mięso przyprawami, mocno wyrabiając dłonią.
Krok 2 - Miodowo-paprykowa szynka na kanapki foto
3

Natarte mięso włożyć do szynkowara wyłożonego grubym woreczkiem (użyłam woreczka do mrożenia), szynkowar zamknąć. Wstawić do lodówki na 2 doby.

Następnie wstawić szynkowar do wody z wrzątkiem, parzyć 90 minut w 80 stopniach. Wystudzić i wstawić na noc do lodówki.
Krok 3 - Miodowo-paprykowa szynka na kanapki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 02.05.2016 21:33
super przepis
Renataj 02.05.2016 21:12
Apetyczna i z pewnością smaczna domowa szynka - pycha:)
afrodyta 02.05.2016 20:45
Smaczna, domowa wędlina.
Urszula Świeca 02.05.2016 19:22
Wspaniała szyneczka.))
Mniam 02.05.2016 18:47
Nie parzyłam całej szynki, muszę spróbować :)
Aleksandra/Olcia 02.05.2016 18:15
mniam mniam pycha wędlinka
mirosława4 02.05.2016 16:24
domowa najlepsza
dodi 02.05.2016 15:18
muszę zrobić
benka 02.05.2016 14:39
Smaczna szyneczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak