Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-musztardowy schab

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab ok.400 gram
miód 2 łyżki
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-musztardowy schab

Kroki postępowania

1
Natrzeć schab solą i pieprzem, wstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Krok 1 - Miodowo-musztardowy schab foto
2
Rozgrzać piekarnik do ok.200 stopni, włóż schab najlepiej do naczynia z przykrywką, piecz ok. 40 minut (zależy od wielkości mięsa).
Krok 2 - Miodowo-musztardowy schab foto
3
Przygotować glazurę - po prostu wymieszać musztardę z miodem :)
Krok 3 - Miodowo-musztardowy schab foto
4
Wyciągnąć schab z piekarnika, ściągnąć przykrywkę, polać glazurą (nie całą). Nastawić piekarnik na funkcję grilla, piec jeszcze ok. 30 minut do zrumienienia mięsa. Podczas pieczenia co jakiś czas podlewać glazurą.
Krok 4 - Miodowo-musztardowy schab foto
5
Można podawać na ciepło albo po wystudzeniu na kanapki (ja właśnie tak robię).
Smacznego! :)
Krok 5 - Miodowo-musztardowy schab foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mietek z20 02.07.2015 20:13
ale pyszne mięsko
Beatris 02.07.2015 19:36
Pysznie przygotowane mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak