Miodowo-majonezowy kurczak pieczony z tymiankiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kurczak

    2 kg
  • tymianek

    5 gałązek

Marynata

  • majonez

    2 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • tymianek

    1 łyżka
  • olej

    8 łyżek
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    duża szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kurczaka dokładnie oczyszczamy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, dokładnie nacieramy kurczaka. Wkładamy na noc do lodówki.
2. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu kładziemy gałązki tymianku. Pieczemy około 90 minut w 200 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 05.09.2015 19:37
Pyszny kurczak:)
Maridka19 05.09.2015 17:36
Takie kurczaka moja rodzinka chętnie by zjadła na obiadek :) Pyszności muszę wypróbować .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat