Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowo-majonezowy kurczak pieczony z tymiankiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kurczak 2 kg
tymianek 5 gałązek

Marynata

majonez 2 łyżki
miód 2 łyżki
tymianek 1 łyżka
olej 8 łyżek
sól 1/2 łyżeczki
pieprz duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowo-majonezowy kurczak pieczony z tymiankiem

1. Kurczaka dokładnie oczyszczamy, myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku. Składniki marynaty mieszamy ze sobą, dokładnie nacieramy kurczaka. Wkładamy na noc do lodówki.
2. Kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Na wierzchu kładziemy gałązki tymianku. Pieczemy około 90 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 05.09.2015 19:37
Pyszny kurczak:)
Maridka19 05.09.2015 17:36
Takie kurczaka moja rodzinka chętnie by zjadła na obiadek :) Pyszności muszę wypróbować .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak