Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWNIK Z SEREM PRAŻONYM
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI. KAŻDY PLACEK PIECZEMY OK. 15 MIN. PLACKI PO UPIECZENIU BĘDĄ TWARDE JAK KAMIEŃ. NIE PRZEJMUJMY SIĘ TYM, BO PÓŹNIEJ BĘDZIEMY JE PRZEKŁADAĆ GORĄCĄ MASĄ SEROWĄ.
PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI TRZEBA ZAGOTOWAĆ CIĄGLE MIESZAJĄC.
POTEM TRZEBA WYMIESZAĆ OSOBNO MLEKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ. WLEWAMY TO PÓŹNIEJ DO GOTUJĄCEGO SIĘ SERA. SZYBCIUTKO MIESZAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ.
GORĄCĄ MASĄ SEROWĄ PRZEKŁADAMY CIASTO.
ZOSTAWIAMY NA CAŁĄ NOC. MOŻNA POLAĆ NASZ PLACUSZEK POLEWĄ CZEKOLADOWĄ...
SMACZNEGO PIECZENIA!!!