Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIODOWNIK Z SEREM PRAŻONYM

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto:
mąki 3 szkl.
jajko 2 szt.
miodu sztucznego 10 dkg
łyżki 2 łyżki
cukru pudru 15 dkg
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
margaryny 5 dkg
sera mielonego lub w wiaderecz 1 kg
margaryny 20 dkg
cukru krysztal 1 szkl.
jajko 3 szt.
NA KOŃCU DODAJEMY:
mleko zimne pół szklanki
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
aromat migdałowy 3-4 kropelki

Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWNIK Z SEREM PRAŻONYM

PRZYGOTOWANIE CIASTA:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZAGNIEŚĆ I PODZIELIĆ NA 3 CZĘŚCI. KAŻDY PLACEK PIECZEMY OK. 15 MIN. PLACKI PO UPIECZENIU BĘDĄ TWARDE JAK KAMIEŃ. NIE PRZEJMUJMY SIĘ TYM, BO PÓŹNIEJ BĘDZIEMY JE PRZEKŁADAĆ GORĄCĄ MASĄ SEROWĄ.
PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ:
WSZYSTKIE SKŁADNIKI TRZEBA ZAGOTOWAĆ CIĄGLE MIESZAJĄC.
POTEM TRZEBA WYMIESZAĆ OSOBNO MLEKO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ. WLEWAMY TO PÓŹNIEJ DO GOTUJĄCEGO SIĘ SERA. SZYBCIUTKO MIESZAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ.
GORĄCĄ MASĄ SEROWĄ PRZEKŁADAMY CIASTO.
ZOSTAWIAMY NA CAŁĄ NOC. MOŻNA POLAĆ NASZ PLACUSZEK POLEWĄ CZEKOLADOWĄ...

SMACZNEGO PIECZENIA!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak