Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodownik z masą budyniową

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 8 jaj
miód 220 ml
masło 37.5 dkg
cukier 30 dkg
mąka tortowa 75 dkg
masa
budynie waniliowe 2 opakowania
masło 25 dkg
cukier 2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1.5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z masą budyniową

Masło, miód i cukier rozpuszczamy w rondelku. Do wystudzonego masła dodajemy jajko,sodę oczyszczoną oraz na końcu mąkę. Dzielimy ciasto na 4 porcje po czym pieczemy 4 placki (każdy oddzielnie).

Budynie gotujemy według przepisu na opakowaniach, gorące studzimy. Masło ucieramy z dwoma łyżeczkami cukru. Do utartego masła dodajemy powoli schłodzone budynie,ucieramy na jednolitą masę,którą przekładamy wcześniej upieczone placki. Dekorujemy według własnego pomysłu (ja do tego użyłam polewy czekoladowej,śmietany, miodu i kokosu).

Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 30.01.2014 16:10
bardzo lubię
caralajna 21.04.2013 06:21
coś pysznego.. mniam
Anna169Hosz 08.04.2013 09:41
Wygląda na bardzo smaczne ciasto.
[email protected] 04.02.2013 11:07
musze sprobowac
kala9287 12.01.2013 18:42
pycha
tomek18 01.01.2013 13:03
moje ulubione ciasto!
Joanna46 01.01.2013 11:48
Piękny ten miodownik
gosia561 31.12.2012 16:55
ale apetyczne
owca441 31.12.2012 16:50
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak