Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik z grysikową masą
Kroki postępowania
Następnie każdy blat ciasta nasączamy zaparzoną kawą.
Grysik miksujemy z masłem na idealną masę.
Ciasto wkładamy na minimum 3 godziny do lodówki.
mąka pszenna | 3 szklanki z górką |
jajko | 2 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
masło | 100 g |
kwaśna śmietana | 2 łyżki |
miód | 3 łyżki |
cukier | 1/2 szkl |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mleko | 1 l |
kasza manna | 10-11 łyżek |
cukier | 4 łyżki |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
masło | 1 kostka |
śmietana 30% | 180 ml |
czekolada gorzka | 80 g |
czekolada mleczna | 100 g |
zaparzona mocna kawa | 150 ml |
orzechy włoskie siekane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: