Przepis i sposób przygotowania na: Miodownik przekładany
Kroki postępowania
Każdy placek smarować bardzo cieniutko dzemem kwasnym, masę podzielić na trzy części i nakładać równomiernie na dzem.
najlepiej smakuje na drugi i trzeci dzień.
mąka | 3 szklanki |
cukier | 1 szklanka |
jajko | 2 sztuki |
masło | 5 dkg |
miód prawdziwy | 2 łyżki |
mleko | 1 litr |
masło | 1 kostka |
cukier | 1 szklanka |
dżem | 6 łyżek |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżka |
kaszka | 6 czubatych łyżek |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: