Miodowiec z orzechami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    80 dag
  • cukier

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • jajko

    2 szt
  • miód

    3 łyżki
  • sól

    szczypta
  • mleko

    1/4 szkl
  • mleko

    1/2 l
  • masło

    200 g
  • polewa czekoladowa

    1 szt
  • orzechy włoskie

    20 dag
  • krem do karpatki

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodajemy jajka, miód i trochę mleka. Ciasto zagniatamy. Podzielić na 3 części,cienko rozwałkować. Każdą porcję pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach ok 5 min. Każdy placek studzimy. Po ostygnięciu smarujemy placki kremem karpatka i dociskamy. Wierzch ciasta polewamy czekoladą i posypujemy pokruszonymi orzechami. Ciasta wkładamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magula 03.01.2014 08:32
Szkoda że nie ma zdjęcia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat