Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowiec z orzechami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 80 dag
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 2 szt
miód 3 łyżki
sól szczypta
mleko 1/4 szkl
mleko 1/2 l
masło 200 g
polewa czekoladowa 1 szt
orzechy włoskie 20 dag
krem do karpatki 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowiec z orzechami

Mąkę posiekać z margaryną. Dodać cukier, proszek do pieczenia i szczyptę soli. Dodajemy jajka, miód i trochę mleka. Ciasto zagniatamy. Podzielić na 3 części,cienko rozwałkować. Każdą porcję pieczemy na złoty kolor w 180 stopniach ok 5 min. Każdy placek studzimy. Po ostygnięciu smarujemy placki kremem karpatka i dociskamy. Wierzch ciasta polewamy czekoladą i posypujemy pokruszonymi orzechami. Ciasta wkładamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 03.01.2014 08:32
Szkoda że nie ma zdjęcia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak