Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowiec orzechowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 1/2 szklanki
jajko 2
margaryna 1
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
miód 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: miodowiec orzechowy

Z podanych składników zagnieść ciasto piec z niego dwa placki.
25 dag orzechów włoskich, 2 łyżki miodu, 0 dag margaryny, 1/2 szkl. cukru - smażyć przez 5 minut
masa: 2 budynie ugotować q 1/2 l mleka . zmiksować ostudzone budynie z 1 kostką margaryny.
sposób podania : ciasto przełożyć masą budyniową na wierzch wyłożyć masę z orzechami

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 28.06.2011 15:27
nieco pracochłonne ale...smakowite :)
halina17 28.06.2011 14:13
dobre ciasto
Emilia22 28.06.2011 14:11
piękny
Gosia40 28.06.2011 13:43
Prezentuje się pysznie! A ja uwielbiam takie ciasta:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak