Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowiec

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
cukier 1 szklanka
jajko 2 szt
margaryna 1/2 szt
miód 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Masa

ser biały 70 dag(trzykrotnie mielony)
margaryna 1 szt
jajko 5 szt
budyń śmietankowy 1 szt
mleko 1 szklanka
cukier 1,5 szklanki
cukier waniliowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowiec

Z podanych składników zagniatamy ciasto dzielimy na trzy części ,każdą z nich rozwałkowujemy na wielkość prostokątnej blaszki .Placki układamy w wysmarowanych tłuszczem blaszkach i pieczemy.
Budyń rozpuścić w mleku.
Margarynę i cukier rozpuścić w rondelku dodać ser i roztrzepane jaja - dobrze wymieszać .
Na koniec dodać budyń rozpuszczony w mleku i zagotować często mieszając .
Ciepłą masą przekładamy upieczone i wystudzone placki.
Ciasto będzie gotowe do jedzenia po kilku godzinach , gdy placki zmiękną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 24.11.2015 21:04
zjadłabym takie ciacho
halina17 22.11.2015 19:50
Dobre ciasto.
jagoda5913 22.11.2015 19:26
pyszne ciasto
Anna169Hosz 22.11.2015 17:53
Uwielbiam takie serowe kremy.
Megg 22.11.2015 17:08
przepyszne ciacho
w mojej kuchni 22.11.2015 14:49
moje smaki w tym cieście
ania2610 22.11.2015 14:10
bardzo lubię, z takim nadzieniem jeszcze nie jadłam
mirosława4 22.11.2015 14:06
smaczne ciasto
Futka 22.11.2015 12:59
Świetne i bardzo smakowite ciasto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak