Miodowe żeberka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • miód prawdziwy

    3 łyżki
  • sos sojowy ciemny

    3 łyzki
  • imbir mielony

    1/4 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Miodowe żeberka foto
Mieso umyc i podzielić na części.
Z miodu,sosu sojowego i imbiru przygotować marynatę
Krok 2 - Miodowe żeberka foto
Mięso natrzeć marynatą z wszystkich stron i zostawić na jakieś 3-4 godziny,od czasu do czasu przewracając aby marynata z wszystkich stron dobrze przeszła w mięsko.Ja zostawiam mięso odrazu w naczyniu żaroodpornym ,w którym później piekę
Krok 3 - Miodowe żeberka foto
przed włożeniem naczynia z mięsem do piekarnika naczynie nakrywamy folią aluminiową.teraz wstawiamy naczynie do nagrzanego piekarnika do 180st.I pieczemy ok 1,5 godz.
Krok 4 - Miodowe żeberka foto
Gotowe żeberka możemy podawać z pieczywem
Krok 5 - Miodowe żeberka foto
ja bardzo lubię z ziemniaczkami i buraczkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 25.01.2014 10:46
na pewno smaczne!
Luki 25.01.2014 10:41
bardzo pyszne
anusq18 24.01.2014 16:09
Coś przepysznego
JOANNA16 23.01.2014 19:58
mmmm wyglądają pysznie
agnieszka214 23.01.2014 13:23
żeberka zawsze smaczne sa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat