Miodowe udka z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    1 kg
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • miód

    2 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód wymieszaj z sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Udka opłucz pod bieżącą wodą i obtocz je w marynacie. Wstaw do lodówki na 2 godz. Smaż na grillu przez ok. 30 min często obracając.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 15.10.2014 15:55
fajny przepis
IKrakowianka 15.02.2014 19:58
apetycznie wyglądają
Seba 28.05.2013 08:30
fajny przepis
RenataZ-et 19.12.2012 23:06
uwielbiam :)
ajres 24.09.2012 20:57
super
caralajna 09.09.2012 09:03
chrupiąca skórka, mniam
Magda60 01.11.2011 21:07
pysznie brzmi
szajba2 23.08.2011 15:38
a co na to kurczak
Marysia 01.08.2011 18:58
fajne
Barbara55 01.07.2011 19:14
lubię udka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat