Miodowe szaszłyki i grzyby mun z groszkiem do makaronu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe bez kości

    400 gr
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1 płaska łyżeczka
  • przyprawa barbecue

    0,5 łyżeczki
  • kolendra

    kilka ziaren
  • oliwa

    3 łyżki
  • miód

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • brokuł

    1 szt
  • grzyby mun

    15 gr
  • brokuł

    80 gr
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • sos chili z kolendrą

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • groszek konserwowy

    3 łyżki
  • makaron ryżowy

    1 op
  • imbir

    1 kandyzowany
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w kostkę jak do szaszłyków. Składniki marynaty wymieszać, zalać marynatą mięso i wymieszać. Odstawić na ok 2 godziny.
Po tym czasie rozgrzać patelnię i wrzucić całość na patelnię, smażyć obracając ze wszystkich stron. ok 30 min.

Brokuł ugotować najlepiej w całości, oddzielić ładne różyczki i pozostawić do szaszłyków a resztę ok 80 gr posiekać. Grzyby mun wcześniej namoczyć po czym ugotować.

Mięso zdjąć z patelni i nadziać na przemian z brokułami na długie patyczki, Na pozostały sos włożyć ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby mun i posiekany drobno brokuł, dodać przyprawy i groszek, oraz posiekany drobno kandyzowany imbir. Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu .

Podawać po dwa szaszłyki, porcji makaronu i duszone grzyby w małych miseczkach jako dodatek podać jeszcze słodki sos chili.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
maryśka 16.08.2011 09:27
super
Justyna223 21.07.2011 18:46
zdjęcie mówi \"Zjedz mnie\" :)
rosik93 16.02.2011 00:14
Jak pysznie wygląda:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat