Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe szaszłyki i grzyby mun z groszkiem do makaronu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 400 gr
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 płaska łyżeczka
przyprawa barbecue 0,5 łyżeczki
kolendra kilka ziaren
oliwa 3 łyżki
miód 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
brokuł 1 szt
grzyby mun 15 gr
brokuł 80 gr
sos sojowy 2 łyżki
sos chili z kolendrą 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 0,5 łyżeczki
groszek konserwowy 3 łyżki
makaron ryżowy 1 op
imbir 1 kandyzowany
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe szaszłyki i grzyby mun z groszkiem do makaronu

Mięso pokroić w kostkę jak do szaszłyków. Składniki marynaty wymieszać, zalać marynatą mięso i wymieszać. Odstawić na ok 2 godziny.
Po tym czasie rozgrzać patelnię i wrzucić całość na patelnię, smażyć obracając ze wszystkich stron. ok 30 min.

Brokuł ugotować najlepiej w całości, oddzielić ładne różyczki i pozostawić do szaszłyków a resztę ok 80 gr posiekać. Grzyby mun wcześniej namoczyć po czym ugotować.

Mięso zdjąć z patelni i nadziać na przemian z brokułami na długie patyczki, Na pozostały sos włożyć ugotowane i pokrojone w paseczki grzyby mun i posiekany drobno brokuł, dodać przyprawy i groszek, oraz posiekany drobno kandyzowany imbir. Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu .

Podawać po dwa szaszłyki, porcji makaronu i duszone grzyby w małych miseczkach jako dodatek podać jeszcze słodki sos chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 16.08.2011 09:27
super
Justyna223 21.07.2011 18:46
zdjęcie mówi \"Zjedz mnie\" :)
rosik93 16.02.2011 00:14
Jak pysznie wygląda:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak