Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowe schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
smalec 2 łyżki
śliwki bez pestek 10 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
miód 1 łyżka
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
sól do smaku
pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowe schabowe

Schab zalewamy wrzącą wodą,dodajemy przyprawę uniwersalną Kucharek i pieprz do smaku. Zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze ok. 10 min. Mięso wyjmujemy, odsączamy i kroimy na plastry.Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na smalcu na rumiano z obu stron. Podlewamy wywarem ze schabu. Do sosu dodajemy posiekaną cebulę, pokrojone śliwki oraz przecier pomidorowy. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy masło oraz miód. Kotlety przekładamy na półmisek a sos zagęszczamy mąką i polewamy mięso.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 08.11.2012 08:27
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak