Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

miodowe muffinki z bakaliami

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
masło 150 g
brązowy cukier 1/4 szklanki
jajko 3 szt
cukier muscavado 1/4 szklanki
miód płynny 1/4 szklanki
mleko 1/4 szklanki
cynamon 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
rodzynki 50 g
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: miodowe muffinki z bakaliami

Suche składniki wymieszać ze sobą. Żurawine i rodzynki namoczyć. Masło utrzeć z cukrem brązowym i muscavado, dodawać po jajku i miksować.Wlać miód, raz jeszcze zmiksować i przesiać suche składniki. Na sam koniec dodać mleko i odcedzone bakalie,całość delikatnie wymieszać szpatułką.
Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową.
Ciastem wypełnić papilotki do wypieku muffinek. Piec w 170-180C przez 35minut.
Udekorować dowolnie, np.stopioną czekoladą i łyżka miodu i wody oraz posiekanymi orzechami.
Z przepisu wychodzi 14szt muffinek.
/inspiracja: mojewypieki.com/

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 06.12.2013 10:00
Poproszę jedną... :)
w mojej kuchni 06.12.2013 08:29
same smakołyki podano..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak